FR  |  NL

De verzekeringssector en het bankwezen staan momenteel voor grote uitdagingen. We kunnen onder meer de Big data maar ook de digitalisering en automatisatie van processen vermelden.

1. Het Big data-fenomeen: verzekeraars zweren bij big data. Maar is het de oplossing voor het beter begrijpen van hun klanten? De hoeveelheid informatie die vandaag beschikbaar is, zal het mogelijk maken om het unieke risico van elke individuele klant heel precies te bepalen. Anderzijds is het gebuikelijk de waarde van een verzekering te bepalen op basis van het poolen van risico’s met “gelijkaardige” kenmerken.

2. Het fenomeen van automatisering: de potentiële bedrijfsvoordelen van kunstmatige intelligentietechnologieën zijn veel groter dan de kostenbesparingen die de term "automatisering" met zich mee kan brengen.

Dit betreft onder andere: innovatie van producten en diensten, bescherming van klantgegevens, betere naleving van de huidige wetgeving, efficiëntere behandeling van claims, mogelijkheden om beter  te beantwoorden aan specifieke behoeften van de verzekerde zoals flexiebelere bereikbaarheid (24 uur per dag, 7 dagen per week, bijgestaan ​​door een virtuele chatbot voor de basisvragen), enz.

Al bijna 30 jaar faciliteert DECAVI op een collegiale manier de communicatie binnen de financiële sector, door onder andere de oplossingen te bespreken die binnen de sector aan klanten worden voorgesteld.

Deze twee seminaries, georganiseerd in samenwerking met Willis Towers Watson en Degroof Petercam Asset Management, hebben daarom als doel om de oplossingen die voorgesteld worden door de sector aan haar klanten verder uit te werken.

Namens DECAVI, Willis Towers Watson en Degroof Petercam Asset Management, hopen wij u allen te mogen verwelkomen op beide evenementen bestemd voor de financiële sector.

Laurent Feiner

Programma

De lezingen zullen plaatsvinden van 14 uur tot 17 uur en zullen gevolgd worden door een receptie.
Locatie : Banque Degroof Petercam -
Nijverheidsstraat 44, 1040 Brussel

WebButton.png

2 April 2020 

Big data: de oplossing voor verzekeraars om hun klanten beter te leren kennen?


Sprekers:

- Didier Muréna, Associate, thewave: «Big data en verzekeringsproducten: het einde van de mutualisering van risico’s?»

- Matthew Edwards, Actuary,Willis Towers Watson : «Big data and analytics in life insurance: good for insurers, bad for consumers - or is it the other way round?»

- Ly Chheng Chhor, Compliance Officer, NELB/Partners Verzekeringen: «Big data en governance: wat zijn de uitdagingen van GDPR?»

- David Dubois, Directeur France & Belux, RGA: «Big data: welke predictive modelling?»

Dit seminarie zal een antwoord trachten te geven op de volgende vragen:
  • Wat zijn de actuariële technieken om producten beter te laten beantwoorden aan klantbehoeften?

  • Wat zijn, vanuit praktisch oogpunt, de methoden gerelateerd aan technieken die "geavanceerde analyses" worden genoemd (Big data, algoritmen, voorspellende analyse…)?

  • Betekent Big data het eind van de verzekeraar qua pooling van de risico’s?

  • Wat zijn de voordelen, nadelen en uitdagingen van Big data?

14 Mei 2020 

Automatisering van de verzekeringssector: een noodzaak om te overleven als verzekeraar ?


Sprekers:

- Rakesh Patel, Senior Director, Insurance Consulting & Technology, Willis Towers Watson: «Finance transformation: what in the the insurance sector?»

- Constance d'Aspremont, Strategic Innovation Program Director, Banque Degroof Petercam: «Automatisering en personalisering in de wereld van Wealth Management»

- Jan Strauven, Director ICT, Baloise Insurance: «Een noodzaak om te overleven als verzekeraar?»

Dit seminarie zal een antwoord trachten te geven op de volgende vragen:
  • Automatisering in de verzekeringssector: noodzakelijk om te overleven als verzekeraar?

  • Wat zijn de voordelen, nadelen en uitdagingen van automatisering?

  • Wat is de impact op de klantrelatie, de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten?

  • Wat is de impact op de distributienetwerken?

11 Juni 2020

16de Insurance CEO Event

Welke uitdagingen binnen de verzekeringen ? De visie van 3 CEO’s binnen onze sector : Argenta, Athora Belgium en Qover !

Klik hier voor meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de volgende personen:

Laurent Feiner, CEO de DECAVI

T: 02/520.72.24 – 0495/51.43.40

[email protected]

Decavi