CEO Event Decavi
23 Oktober 2024
Version française

20ste Insurance CEO Event Decavi

"Welke zijn de belangrijkste uitdagingen voor de Belgische verzekeringssector?"

De persoonlijke mening van drie CEO’s van onze sector!

In het kader van het 20ste Insurance CEO evenement DECAVI hebben we de CEO’s van drie toonaangevende verzekeringsmaatschappijen uitgenodigd: Allianz Benelux, Athora en de Groep P&V.

a) Allianz Benelux biedt een uitgebreid assortiment aan producten en diensten op het gebied van schadeverzekeringen en levensverzekeringen voor particulieren, zelfstandigen, kleine en grote bedrijven. In België werkt Allianz uitsluitend samen met onafhankelijke professionele makelaars om zijn producten en diensten aan te bieden. Deze makelaars zijn experts op het gebied van verzekeringen en beleggingen en fungeren als schakel tussen de klanten en Allianz. Bovendien heeft Allianz het voorzitterschap van Brocom, waarbij ze een belangrijke rol spelen in het leiden en sturen van deze organisatie die de promotie van de makelaardij ondersteunt.

b) Athora Belgium telt vandaag meer dan 200 medewerkers, bedient 400.000 klanten en biedt een waaier aan levensverzekeringen aan via een netwerk van meer dan 500 onafhankelijke makelaars. In 2022 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer € 578 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt € 11,4 miljard.

c) De P&V Groep is een Belgische verzekeringsgroep die verzekeringsoplossingen aanbiedt voor particulieren, zelfstandigen, bedrijven en instellingen. “Wij zijn coöperatieve verzekeringsgroep die wordt gedreven door haar waarden en een financieel evenwicht op lange termijn. Het is ons doel om zoveel mogelijk mensen een waardige bescherming te bieden, en dat tegen de beste voorwaarden”.

De P&V Groep verdeelt haar producten en diensten via onafhankelijke verzekeringsmakelaars vanuit het merk Vivium en via een netwerk van exclusieve agenten vanuit het merk P&V.

Datum: woensdag 23 oktober 2024 - 16u30
Locatie : KPMG Belgium – Luchthaven Brussel Nationaal 1 K - 1930 Zaventem

Om 16u30 wordt een welkomstdrank aangeboden. De uiteenzettingen starten om 17 uur en eindigen omstreeks 19 uur. Na de lezingen volgt een paneldebat en een diner.


Met de steun van :

Logo Dekra.png
Degroof transparent.png
guidewire_new_logo_transparent_small2.png
KPMG Transparent.png
Blue_Sollers.png
LogoWikiDesk.png

De verzekeringssector ondergaat belangrijke omwentelingen. De dekking van nieuwe risico’s, de versnelde sector consolidatie, de digitalisering van de klantinteracties, het gebruik van ‘big data’ en artificiële intelligentie, de komst van ‘on demand’ dienstverlening en digitale distributieplatformen, de komst van autonome voertuigen, nieuwe ‘beyond insurance’ diensten - om er slechts enkele te benoemen - kennen een niet te verwaarlozen impact op de huidige verzekeringsbusiness.

De vraag stelt zich of en in welke mate de vermelde omwentelingen een revolutie zullen teweegbrengen in de huidige beroepen van verzekeringen en financiën. Deze vraag pogen wij te beantwoorden tijdens het 20ste Insurance CEO Event Decavi. Wij kijken alvast met interesse uit naar de antwoorden en de persoonlijke visie van drie CEO’s: Kathleen Van den Eynde (Allianz Benelux), Hilde Vernaillen (P&V Groep) en Yves Poullet (Athora Belgium).

Dit evenement is bedoeld voor leidinggevenden binnen de verzekeringssector.

Onze gastsprekers:

KathleenVandenEynde.jpg
Kathleen Van den Eynde
CEO Allianz Benelux
HildeVernaillen.jpg
Hilde Vernaillen
CEO P&V Groep
YvesPoullet.jpg
Yves Poullet
CEO Athora Belgium

CONTACT

Decavi
Laurent Feiner
Duizend Meterlaan 84, 1150 Sint-Pieters-Woluwe (Brussel)
Tel. : 02/520 72 24 - 0495/51.43.40
[email protected]
www.decavi.be